‘Het verkorten van doorlooptijden en het maken van een start met Lean management.’ Dat was de opdracht van HSK Groep. Ik begon met het afstemmen van de doelen met de organisatie en besloot vervolgens de werkprocessen onder de loep te nemen. Dit om te kijken naar waar optimalisatie mogelijk en nodig was. Dit heeft geleid tot een aantal doorgevoerde proceswijzigingen en concrete adviezen. Met als doel het verkorten van de doorlooptijd.

Daarnaast was de opdracht om Lean management toe te gaan passen binnen HSK. Dit zorgde voor een betere aansturing van het team. Daarnaast gaf dit het team ook de mogelijkheid om plannen te genereren om de organisatie te verbeteren. Na afloop van het traject ontving ik de onderstaande recensie op LinkedIn.

“Voor HSK heeft Jan een opdracht uitgevoerd met als voornaamste doel het adviseren over het verkorten van onze doorlooptijden en het maken van een start met Lean management. Werkprocessen zijn onder de loep genomen op zoek naar mogelijkheden tot optimalisatie. Dit heeft geleid tot een aantal doorgevoerde proceswijzigingen en concrete adviezen om het proces te optimaliseren. Daarnaast zijn er methodieken geïmplementeerd om meer sturing te geven aan de operatie en om verbeterideeën uit de organisatie te genereren. Jan heeft deze opdracht naar onze volle tevredenheid uitgevoerd. Het was een plezier om met hem te werken. Deze ervaring wordt breed gedeeld in onze organisatie. Jan is zeer prettig in de omgang en heeft gedegen kennis van organisaties en methodieken. Hij geeft gevraagd en ongevraagd advies en blinkt uit in het mensen mee krijgen. Daarbij maakt hij goed gebruik van de in de organisatie aanwezige kennis en ervaring.”