Bij Zilveren Kruis Zorgkantoor heb ik veel ervaring op mogen doen als Senior Businessmanager. Hierbij was ik onder andere verantwoordelijk voor de samenvoeging van de zorgkantoren van Achmea en Agis. Ik startte als projectleider ‘slimme digitalisering’. Hierbij was het doel om het declaratieproces niet meer op papier te doen, maar te digitaliseren. Aan mij de taak om het proces te ontwerpen en de implementeren en de digitale verwerking te begeleiden. Daarnaast stuurde ik het primaire proces aan en zette ik werkgroepen op. Vervolgens integreerde ik de teams in de nieuwe inrichting van de organisatie en realiseerde dataconversies met behulp van diverse nieuwe administratieve systemen. Het betrof een organisatie van 25 leidinggevenden en 450 medewerkers. Een grote klus, maar een mooie uitdaging.

Na de afronding van de eerste opdracht kwam het Kabinet Rutte te vervallen. Dit resulteerde in nieuwe wetgeving  en hierdoor kwamen de activiteiten van het zorgkantoor voor 60% bij de gemeentes te liggen. De afdeling moest afgebouwd worden en teruggebracht worden naar 380 fulltime medewerkers. Na de afbouw heb ik de nieuwe inrichting van de organisatie gerealiseerd, een stuurgroep opgezet en nieuwe werkgroepen gecreëerd. Daarnaast coachte ik de leidinggevenden om zo het beste resultaat te behalen.

De volgende recensies ontving ik over mijn periode in loondienst;

“Jan heeft samen met mij de transitie van het Achmea zorgkantoor in het kader van de herziening van de langdurige zorg vormgegeven. Met veel passie heeft hij deze verander-opdracht met succes volbracht. Jan is iemand op wie je altijd een beroep kan doen en die met humor en energie je tot nieuwe inzichten brengt over hoe het veranderen van teams en organisaties ook kan.”

“Ik heb het genoegen gehad om in meerdere opdrachten met Jan samen te werken. Jan is een oprecht, eerlijk mens met een groot sociaal hart en tegelijk iemand die niet bang is door te pakken en te schuren. Een zeldzame combinatie. Hij kan visie vormen en dat concreet maken op de werkvloer. Hij is daarbij zeer consequent op de kaders en coachend op ontwikkeling. Ik beveel Jan van harte aan!”