De opdracht bij Optimo Groep was duidelijk. ‘Een inspirerende visie ontwikkelen samen met de medewerkers, procesbegeleiding en adviezen opstellen voor de organisatie.’ Een leuke uitdaging die ik met beide handen aanging. Het bedrijf had het voorgaande jaar de FD Gazelle Award gewonnen voor snelst groeiend bedrijf en had de ambitie om deze opnieuw te winnen. Met het hele bedrijf gingen we aan de slag en we ontwikkelden een duidelijke en gerichte visie waar alle medewerkers zich in konden vinden. Mede door de nieuwe visie won het bedrijf in 2018 weer de FD Gazelle Award voor snelst groeiend bedrijf!

Ik kreeg vervolgens de vervolgopdracht om naast de visie en strategie ook samen de meerjarenplanning te te ontwikkelen en deze vervolgens door te vertalen naar een jaarjarenplan voor 2019. Fantastisch om zo een “kop en een staart” te mogen maken! Je voelt hem misschien al aankomen, maar ook in 2019 won het bedrijf de FD Gazelle Award.

Aan het einde van opdracht ontving ik de volgende recensie van Gerrit van Velsen, Directeur Optimo Consultancy Groep B.V.

“Ik heb de samenwerking met Jan Dokter als zeer prettig ervaren. Jan is een ervaren interim manager die ons bedrijf op een goede manier bij de hand heeft genomen om een duidelijke visie en missie te formuleren voor de komende jaren. Jan is integer, hij werkt duidelijk en gestructureerd en weet mensen mee te nemen. Steekwoorden die Jan verder typeren zijn; goed bereikbaar, pragmatisch, empathisch en benaderbaar.”